Évadzáró Túranap és Terepfutás a Nyakason

A már-már hagyományokkal rendelkező túránk újabb őszi állomása következik november 23-án. Tavaly az eső ellenére több, mint 400-an vágtatok neki a rövidebb, hosszabb távoknak. A korábbi túrákhoz képest két újdonsággal fogtok találkozni a mostani eseménynél. Megkérdeztük a túrázókat arról, hogy szívesen fogadnának-e még egy hosszabb távot a meglévők mellett. A szavazatok több, mint 40%-a mellette volt, így összeraktunk egy 26km-es útvonalat is.

A másik újdonság már az esemény nevében is tetten érhető. Minden alkalommal többen érkeztetek futni a túrára, akár csak edzés miatt is. Mivel Ötpróba pontszerző állomás vagyunk, ahol többféle sportágban gyűjtögetik a résztvevők a pontjaikat, ezért hivatalosan is kinyitottuk az eseményt a futóknak – azaz lehetőség lesz futás sportágban is pontot szerezni, ha valakinek éppen ehhez van kedve. A futást illesztettük a túrához, így a körülmények is picit eltérnek a klasszikus futóversenyétől: nincs tömegrajt, mindenki egyénileg indul a megadott időintervallumon belül.  Ezen az eseményen a teljesítés a cél, így nem fogunk győztest sem hirdetni és mindneki magának méri majd az idejét.

FONTOSABB INFORMÁCIÓK

Helyszín: Zsámbék, Honvéd utca 4. Zichy Miklós Általános Iskola

Távok:
Túra: 11km, 16km, 26km
Terepfutás: 7km, 11km, 16km

Rajt: A tavaszi túrán tett ajánlásaitokat átgondoltuk és megfogadtuk, így távonként eltérő rajtidők lesznek. Ez nagyjából annyit jelent, hogy a rövidebb távokon kinyújtottuk az indulás végső időpontját.

7km:  7:30 – 12:30
11km: 7:30 – 12:30
16km: 7:30 – 11:30
26km: 7:30 – 10:00

Pályazárás: Az utolsó indulót követően egy órával elindulnak a pályabontó csapat, aki nem szokta utólérni az utolsó indulót sem. Az esemény központjában 15:30-kor zárunk.

Nevezési díj:

7km / 11km / 16km: Felnőtt 1500Ft, Diák és Nyugdíjas 1200Ft.
26km: Felnőtt 2000Ft, Diák és Nyugdíjas: 1500Ft

Az útvonal nagyobb részben turistaútvonalon fog vezetni, melyen a szokásaink szerint jelzőszalagozással fogjuk még egyételműbbé tenni a pályát. Ellenőrzőpontokat fogunk elhelyezni mindkét útvonalon, ahol az áthaladást az induláskor kapott “Menetlevélen” történő bélyegzés fogja igazolni.

Van még pár nyitott kérdés a szervezésben, azonban hamarosan kiírjuk a végleges információkat.

Az ellenőrzőpontok kínálata változatlan marad, azaz korlátozott mennyiségben fogunk tudni energiautánpótlást biztosítani, magvak, valamint víz és/vagy tea formájában, ezért érdemes lehet saját szendviccsel nekivágni a kirándulásnak.

A zöldítés jegyében tavasszal csökkentettük, most pedig már száműztük a műanyag poharat, ezért felhívjuk a figyelmet, hogy csak saját kulacsba vagy ivóalkalmatosságba fogunk tudni folyadékutánpótlást adni.

Kérdezni szoktátok, így már előre megírjuk, hogy az Ötpróba sorozatban való részvételtől függetlenül is részt lehet venni az eseményeinken 😉

Az Ötpróba szabályairól részletesen a www.otprobatokioba.hu címen lehet információt szerezni.

Folyamatosan fogunk információkat elhelyezni ezen az oldalon is és a Facebook eseménynél is.

Regisztrációs űrlap

10 + 12 =