Tavaszváró Gyalogtúra és Terepfutás a Nyakason

A hosszú, sötét, téli időszak lezárásaként,  most már hagyományosnak mondható túrával várjuk a természetbarátokat február 22-én. Tavaly februárban a zordabb időjárás ellenére mintegy 600-an vágtatok neki a rövidebb, hosszabb távoknak. Túráról-túrára igyekszünk beépíteni a Tőletek kapott visszajelzéseket, hogy minél emlékezetesebb élmények maradjanak meg Zsámbékról. Ennek megfelelően idén is lesz néhány változtatás vagy újdonság – ezeket az esemény részleteinél fogjuk kifejteni.

A túra idén is Ötpróba pontszerző állomás és a novemberi újítással kapcsolatos visszajelzések alapján (nem zavarták a futók a túrázókat) megtartottuk a futás kategóriában való nevezés lehetőségét és ezzel ebben a sportágban való ponstszerzést.  Változatlanul jelezzük, hogy a futást illesztettük a túrához, így a körülmények is picit eltérnek a klasszikus futóversenyétől: azaz most sem lesz  tömegrajt, mindenki egyénileg indul a megadott időintervallumon belül. Nem lesz külön időmérés és befutóérem sem.  Ezen az eseményen a teljesítés a cél, így nem fogunk győztest sem hirdetni és mindenki magának méri majd az idejét.

FONTOSABB INFORMÁCIÓK

HELYSZÍN:
Zsámbék, Piac köz 8. Zsámbéki Premontrei Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola

TÁVOK:
Túra: 6km, 11km, 16km, 26km
Terepfutás: 6km, 11km, 16km, 26km

RAJT:
Novemberben bevált az ajánlásotok, így megtartjuk a hosszabb nyitvatartást a rövidebb távoknál, így a kevésbé korán éberdők, vagy távolabbról érkezők is kényelmesen ide tudnak utazni. Továbbra is egyénileg lehet indulni az alábbi idősávokban:

6km:  7:30 – 12:30
11km: 7:30 – 12:30
16km: 7:30 – 11:30
26km: 7:30 –  9:30

PÁLYAZÁRÁS:
Az utolsó indulót követően kb. egy órával elindulnak a pályabontó munkások. Az esemény központjában 15:30-kor zárunk.

EGYÉB FONTOS INFORMÁCIÓK:
Visszajelzéseitek alapján a teljesítést ismételten kitűzővel és oklevéllel fogjuk elismerni.

2020. január 1-val új erdőhasználati díj került bevezetésre a túra útvonalát is érintő erdészetben. A túra nevezési díját továbbra is baráti szeinten szeretnénk tartani, ezért átalakítjuk az étkezési lehetőségeket más túrákon tapasztalt megoldással. Az alap nevezési díj tartalmazni fogja a túra végi “zsírosdeszkát”. Emellett opcionálisan választhatóvá teszünk meleg ebéd gyanánt gulyáslevest kenyér kíséretében, melynek díja 850Ft/adag.
A tervezhetőség miatt meleg étel választására 2020. február 16-ig történő online regisztráció és a nevezési díj (valamint az opcionálisan választható meleg étel díjának) befizetése mellett lesz lehetőség.

NEVEZÉSI DÍJ:
Online előregisztrációval (előre utalva vagy helyszínen fizetve):
6km / 11km / 16km: Felnőtt 1800Ft, Diák és Nyugdíjas 1500Ft
26km: Felnőtt 2200Ft, Diák és Nyugdíjas: 1700Ft

Helyszíni nevezésre a szabad kapacitás függvényében lesz lehetőség:
6km / 11km / 16km: 2000Ft
26km: 2500 Ft

Az útvonal nagyobb részben turistaútvonalon fog vezetni, melyen a szokásaink szerint jelzőszalagozással fogjuk még egyételműbbé tenni a pályát. Ellenőrzőpontokat fogunk elhelyezni mindkét útvonalon, ahol az áthaladást az induláskor kapott “Menetlevélen” történő bélyegzés fogja igazolni.

Az ellenőrzőpontok kínálata változatlan marad, azaz korlátozott mennyiségben fogunk tudni energiautánpótlást biztosítani, magvak, valamint víz és/vagy tea formájában, ezért érdemes lehet saját szendviccsel nekivágni a kirándulásnak.

A zöldítés jegyében már száműztük az eldobható műanyag poharat, ezért felhívjuk a figyelmet, hogy csak saját kulacsba vagy ivóalkalmatosságba fogunk tudni folyadékutánpótlást adni.

Kérdezni szoktátok, így már előre megírjuk, hogy az Ötpróba sorozatban való részvételtől függetlenül is részt lehet venni az eseményeinken 😉

Az Ötpróba szabályairól részletesen a www.otprobatokioba.hu címen lehet információt szerezni.

Folyamatosan fogunk információkat elhelyezni elsősorban a Facebook eseménynél.

Regisztrációs űrlap

1 + 7 =