Évadzáró Túranap és Terepfutás a Nyakason

A már-már hagyományokkal rendelkező túránk újabb őszi állomása következik november 23-án. Tavaly az eső ellenére több, mint 400-an vágtatok neki a rövidebb, hosszabb távoknak. A korábbi túrákhoz képest két újdonsággal fogtok találkozni a mostani eseménynél. Megkérdeztük a túrázókat arról, hogy szívesen fogadnának-e még egy hosszabb távot a meglévők mellett. A szavazatok több, mint 40%-a mellette volt, így összeraktunk egy 26km-es útvonalat is.

A másik újdonság már az esemény nevében is tetten érhető. Minden alkalommal többen érkeztetek futni a túrára, akár csak edzés miatt is. Mivel Ötpróba pontszerző állomás vagyunk, ahol többféle sportágban gyűjtögetik a résztvevők a pontjaikat, ezért hivatalosan is kinyitottuk az eseményt a futóknak – azaz lehetőség lesz futás sportágban is pontot szerezni, ha valakinek éppen ehhez van kedve. A futást illesztettük a túrához, így a körülmények is picit eltérnek a klasszikus futóversenyétől: nincs tömegrajt, mindenki egyénileg indul a megadott időintervallumon belül.  Ezen az eseményen a teljesítés a cél, így nem fogunk győztest sem hirdetni és mindneki magának méri majd az idejét.

FONTOSABB INFORMÁCIÓK

Helyszín: Zsámbék, Piac köz 8. Zsámbéki Premontrei Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola

Távok:
Túra: 11km, 16km, 26km
Terepfutás: 7km, 11km, 16km

Rajt: A tavaszi túrán tett ajánlásaitokat átgondoltuk és megfogadtuk, így távonként eltérő rajtidők lesznek. Ez nagyjából annyit jelent, hogy a rövidebb távokon kinyújtottuk az indulás végső időpontját.

7km:  7:30 – 12:30
11km: 7:30 – 12:30
16km: 7:30 – 11:30
26km: 7:30 – 10:00

Pályazárás: Az utolsó indulót követően egy órával elindulnak a pályabontó csapat, aki nem szokta utólérni az utolsó indulót sem. Az esemény központjában 15:30-kor zárunk.

Nevezési díj:

7km / 11km / 16km: Felnőtt 1500Ft, Diák és Nyugdíjas 1200Ft.
26km: Felnőtt 2000Ft, Diák és Nyugdíjas: 1500Ft

Az útvonal nagyobb részben turistaútvonalon fog vezetni, melyen a szokásaink szerint jelzőszalagozással fogjuk még egyételműbbé tenni a pályát. Ellenőrzőpontokat fogunk elhelyezni mindkét útvonalon, ahol az áthaladást az induláskor kapott “Menetlevélen” történő bélyegzés fogja igazolni.

Van még pár nyitott kérdés a szervezésben, azonban hamarosan kiírjuk a végleges információkat.

Az ellenőrzőpontok kínálata változatlan marad, azaz korlátozott mennyiségben fogunk tudni energiautánpótlást biztosítani, magvak, valamint víz és/vagy tea formájában, ezért érdemes lehet saját szendviccsel nekivágni a kirándulásnak.

A zöldítés jegyében tavasszal csökkentettük, most pedig már száműztük a műanyag poharat, ezért felhívjuk a figyelmet, hogy csak saját kulacsba vagy ivóalkalmatosságba fogunk tudni folyadékutánpótlást adni.

Kérdezni szoktátok, így már előre megírjuk, hogy az Ötpróba sorozatban való részvételtől függetlenül is részt lehet venni az eseményeinken 😉

Az Ötpróba szabályairól részletesen a www.otprobatokioba.hu címen lehet információt szerezni.

Folyamatosan fogunk információkat elhelyezni ezen az oldalon is és a Facebook eseménynél is.

Regisztrációs űrlap

Kedves Sporttársunk!

Az online előregisztráció lezárásra került. Helyszínen lesz lehetőség további 50 fő nevezésére.

Korábbi eseményeink tapasztalata alapján ezen felül további körülbelül 70 főt tudunk majd fogadni a különböző okok miatti lemondások miatt. Ennek a csoportnak a mennyisége kiszámíthatatlan, ezért ez az érték változhat.
Hogy mit is jelent ez? Az Okleveleink száma korlátos, így az első 50 helyszíni nevezőnek tudjuk biztosan mondani, hogy adunk Oklevelet. Aki utána jön, annak csak az utolsó induló után (12:30-at követően) tudjuk megmondani, hogy tudunk-e adni Oklevelet a teljesítés után.

Köszönjük a megértésetek!
Zsámbékfutás csapata