Elmarad – Tavaszváró Gyalogtúra és Terepfutás a Nyakason

A hosszú, sötét, téli időszak lezárásaként,  most már hagyományosnak mondható túrával várjuk a természetbarátokat. A koronavírus körül kialakult helyzet miatt két időpontot jelöltünk ki. Sajnos a túrát április 3-án sem tudjuk megtartani, így törlésre kerül. Email-ben megkeresünk mindenkit aki eddig regisztrált az eseményre, függetlenül attól, hogy befizette-e már a nevezési díjat. Túráról-túrára igyekszünk beépíteni a Tőletek kapott visszajelzéseket, hogy minél emlékezetesebb élmények maradjanak meg Zsámbékról.

A 2021-es évi események lebonyolítására várhatóan még befolyással lesz a vírushelyzet, így néhány dolgot másképp fogunk csinálni, mint korábban. Ebben kérjük a megértéseteket, türelmeteket és együttműködéseteket. Ezek részleteit lentebb találjátok és folyamatosan aktualizáljuk itt is és a Facebook eseménynél. Kérjük, hogy ezeket majd kövessétek nyomon, mert változhatnak az aktuális viszonyok, előírások függvényében.

A túra idén is Ötpróba pontszerző állomás és a korábbi visszajelzéseitek és tapasztalatok alapján (miszerint nem zavarták a futó teljesítők a túrázókat) megtartottuk a futás kategóriában való nevezés lehetőségét és ezzel ebben a sportágban való pontszerzést.  Változatlanul jelezzük, hogy a futást illesztettük a túrához, így a körülmények is picit eltérnek a klasszikus futóversenyétől: azaz most sem lesz  tömegrajt, mindenki egyénileg indul a megadott időintervallumon belül. Nem lesz külön időmérés és befutóérem sem.  Ezen az eseményen a teljesítés a cél, így nem fogunk győztest sem hirdetni és mindenki magának méri majd az idejét.

FONTOSABB INFORMÁCIÓK

NEVEZÉSI IDŐSZAK:

2021.január 1-től – 2021.március 31.

– Amennyiben elérjük a tervezett létszámkorlátot, akkor hamarabb lezárjuk a nevezést.
– Amennyiben létszámkorlátozó intézkedést vezetnek be, akkor időbeli sorrendben fogjuk elfogadni a nevezéseket. Az esetleges létszámlimit feletti nevezések befizetéseit visszautaljuk.

HELYSZÍN:

Zsámbék, Piac köz 8. Zsámbéki Premontrei Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola

TÁVOK:

Túra: 11km, 16km, 26km
Terepfutás: 11km, 16km, 26km

RAJT:

Előző évben bevált az ajánlásotok, így megtartjuk a hosszabb nyitvatartást a rövidebb távoknál, így a kevésbé korán éberdők, vagy távolabbról érkezők is kényelmesen ide tudnak utazni. Továbbra is egyénileg lehet indulni az alábbi idősávokban

11km: 7:30 – 12:30
16km: 7:30 – 11:30
6km: 7:30 –  9:30

PÁLYAZÁRÁS:

Az utolsó indulót követően kb. egy órával elindulnak a pályabontó munkások. Az esemény központjában 15:30-kor zárunk.

EGYÉB FONTOS INFORMÁCIÓK:

A személyes kontaktusok számának csökkentése érdekében történt változtatások:
– Az eseményközpont nyitott területen lesz

– A maszk használata kötelező az eseményközpontnál
– 1.5 méteres védőtávolság tartása kötelező
– Ellenőrzőpontoknál kötelező a maszk használata és a többi túrázótól való 1.5 méteres védőtávolság betartása
– 2020. január 1-vel új erdőhasználati díj került bevezetésre a túra útvonalát is érintő erdészetben, amit innentől kezdve szükséges minden eseményen résztvevő után befizetni (mondhatjuk úgy is, hogy belépődíjas lett az erdő szervezett esemény esetén).
– Új adatszolgáltatási kötelezettség, valamint a vírushelyzet miatti kontaktusszám csökkentése érdekében 2021-ben online nevezéssel és a nevezési díj átutalásával kérünk nevezni. (Jelenleg nem látjuk biztosítottnak a helyszíni nevezés lehetőségét):

NEVEZÉSI DÍJ:

11km / 16km: Felnőtt 2100Ft, Diák és Nyugdíjas 1800Ft
26km: Felnőtt 2400Ft, Diák és Nyugdíjas: 2000Ft

Helyszíni nevezésre jelenleg nem látjuk biztosítottnak a lehetőséget, függetlenül attól, hogy lenne-e szabad kapacitás a nevezések mennyiségében. Amennyiben lesz erre lehetőség, akkor az alábbi díjak lesznek érvényesek:

11km / 16km: 2500Ft
26km: 2800Ft

BANKSZÁMLASZÁM:

Agamon Bt. – 12029004-00125199-00100004

Az útvonal nagyobb részben turistaútvonalon fog vezetni, melyen a szokásaink szerint jelzőszalagozással fogjuk még egyételműbbé tenni a pályát. Ellenőrzőpontokat fogunk elhelyezni mindegyik útvonalon, ahol az áthaladást igazolni szükséges ( az igazolás kialakítása folyamatban van ).

Az ellenőrzőpontok kínálata a vírushelyzet miatt eltér a megszokottaktól. A kontaktusszámok csökkentése miatt kérjük, hogy elsődlegesen az Önellátásra készüljetek. Amennyiben lesz ebben változás, akkor azt jelezni fogjuk mindenképpen.

Kérdezni szoktátok, így már előre megírjuk, hogy az Ötpróba sorozatban való részvételtől függetlenül is részt lehet venni az eseményeinken 😉

Az Ötpróba szabályairól részletesen a www.otprobatokioba.hu címen lehet információt szerezni.

Folyamatosan fogunk információkat elhelyezni elsősorban a Facebook eseménynél.