Tavaszváró Gyalogtúra a Nyakason

2022-ben április 9-én tartjuk a hagyományos Tavaszváró gyalogtúránkat. Április elején már virágokkal teli területekkel találkozhattok a Nyakas-hegyen, így jó eséllyel már tavaszi hangulatot fog tükrözni a környezet.
Az előrejelzések szerint tavasszal is velünk lesz még a járvány, így teljes bizonysággal lehet mondani, hogy ez még hatással lesz a rendezvényekre. A járványhelyzet miatt bevezetett változtatásokkal együtt is zökkenőmentesen zajlott a novemberi túránk, így ehhez hasonló megoldásokat fogunk most is alkalmazi (a részleteket majd lejjebb megtaláljátok). Kérjük és köszönjük a megértéseteket, türelmeteket és együttműködéseteket.

A túra idén is Ötpróba pontszerző állomás lett és a korábbi visszajelzéseitek és tapasztalatok alapján (miszerint nem zavarták a futó teljesítők a túrázókat) megtartottuk a futás kategóriában való nevezés lehetőségét és ezzel az aszfaltot kevésbé szerető futóknak is lesz lehetőségük Zsámbékon futás sportágban pontot szerezni. Változatlanul jelezzük, hogy a futást illesztettük a gyalogtúrához, így a körülmények is picit eltérnek a klasszikus futóversenyétől: azaz most sem lesz tömegrajt, mindenki egyénileg indul a megadott időintervallumon belül. Nem lesz külön időmérés és befutóérem sem. Ezen az eseményen a teljesítés a cél, így nem fogunk győztest sem hirdetni és mindenki magának méri majd az idejét. Az útvonal végig részletes szalagozással és táblázással van kijelölve.

Az eseményen való részvételi lehetőséget mindig az aktuális szabályozás, valamint a kapacitásaink alapján tudjuk biztosítani. A túránk létszáma a tapasztalataink alapján el fogja érni az 500 főt, így a Magyar Közlöny jelenlegi előírásai szerint csak a védettségi definícióknak megfelelő személyek vehetnek részt. Amennyiben változik a szabály, akkor természetesen mi is tudjuk majd bővíteni a résztvevők körét.

ESEMÉNYINFORMÁCIÓK

NEVEZÉSI IDŐSZAK:

2022.január 16-tól – 2022.április 7.

– Amennyiben elérjük a kiszolgálható létszámkorlátot, akkor hamarabb lezárjuk a nevezést.
– Amennyiben további létszámkorlátozó intézkedést vezetnek be, akkor időbeli sorrendben fogjuk elfogadni a nevezéseket. Az esetleges létszámlimit feletti nevezések befizetéseit pedig a nevezésnél megadott feltételek szerint kezeljük (visszautaljuk vagy beszámítjuk másik rendezvényünkbe — ahogy választjátok majd).

HELYSZÍN:

Zsámbék, Piac köz 8. Zsámbéki Premontrei Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola

TÁVOK:

Túra: 6km, 11km, 16km, 26km
Terepfutás: 6km, 11km, 16km, 26km

RAJT:

Előző évben bevált az ajánlásotok, így megtartjuk a hosszabb nyitvatartást a rövidebb távoknál, így a kevésbé korán éberdők, vagy távolabbról érkezők is kényelmesen ide tudnak utazni. Továbbra is egyénileg lehet indulni az alábbi idősávokban:

6km: 7:30 – 13:00
11km: 7:30 – 12:30
16km: 7:30 – 11:30
26km: 7:30 –  9:30

PÁLYAZÁRÁS:

Az utolsó indulót követően kb. egy órával elindulnak a pályabontó munkások. Az esemény központjában 15:30-kor zárunk.

EGYÉB FONTOS INFORMÁCIÓK:

– A résztvevői kört mindig az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően tudjuk alakítani. Jelen állapotok szerint az 500fő feletti szabadtéri eseményeknél a védettségi szabályoknak megfelelő indulót tudunk fogadni.
– A novemberi túrán azt tapasztaltuk, hogy az online nevezés volt az egyik legnagyobb támogtója a zökkenőmentes indításoknak. Ezért, valamint egyelőre még a vírushelyzet miatti kontaktusszám csökkentése miatt is online regisztrációval és a nevezési díj átutalásával kérünk nevezni és küldjük a nevezésről az elektronikus számlát. (Jelenleg nem látjuk biztosítottnak a helyszíni nevezés lehetőségét)
– A regisztrációs pontot ennek az oldalnak az alján fogjátok elérni. A regisztráció egyik pontjában megtalálható lesz az utaláshoz szükséges információ. Az űrlap kitöltéséről kérhettek magatoknak visszaigazoló mail-t. A nevezési díj megérkezése után küldjük az elektronikus számlát és az lesz az elsődleges visszaigazolásunk a nevezés sikerességéről.
– Amennyiben a nevezési díj befizetését követő harmadik napon sem érkezik meg az elektronikus számla a megadott mail címre, akkor a következő lépéseket célszerű elvégezni: nézzétek meg a kéretlen levelek (spam) mappát, hátha oda sorolta a rendszer, ellenőrizzétek, hogy jól lett-e megadva az email cím a regisztrációkor. Ha ezek rendben vannak, akkor keressetek minket az info@zsambekfutas.hu címen. Mi rendszeresen jelezzük az esemény Facebook oldalán, hogy vannak befizetések, akmit nem tudtunk nevezéshez párosítani.
– A túra előtti napokban fogunk küldeni egy összefoglalót majd a legfontosabb tudnivalókról.

NEVEZÉSI DÍJ:

6km / 11km / 16km: Felnőtt 2300 Ft, Diák és Nyugdíjas 2000 Ft
26km: Felnőtt 2600 Ft, Diák és Nyugdíjas: 2200 Ft

Helyszíni nevezésre jelenleg nem látjuk biztosítottnak a lehetőséget, függetlenül attól, hogy lenne-e szabad kapacitás a nevezések mennyiségében. Amennyiben mégis lesz erre lehetőség, akkor az alábbi díjak lesznek érvényesek:

6km /11km / 16km: 2500 Ft
26km: 3000 Ft

BANKSZÁMLASZÁM:

Agamon Bt. – 12029004-00125199-00100004
A megjegyzés mezőben kérjük megadni a nevet, távot, születési évet.

PÁLYAJELÖLÉS:

Az útvonal nagyobb részben turistaútvonalon fog vezetni, melyen a szokásaink szerint jelzőszalagozással fogjuk még egyételműbbé tenni a pályát. Ellenőrzőpontokat fogunk elhelyezni mindegyik útvonalon, ahol az áthaladást igazolni szükséges ( az igazolás kialakítása folyamatban van ).

Az ellenőrzőpontok kínálata a vírushelyzet miatt eltér a megszokottaktól. Az ellenőrzőpontok kínálata és módja a vírushelyzet miatt el fog térni valamelyest a megszokottaktól. Kérjük, hogy hozzatok magatokkal kulacsot. Amennyiben lesz ebben változás, akkor azt jelezni fogjuk mindenképpen.

Kérdezni szoktátok, így már előre megírjuk, hogy az Ötpróba sorozatban való részvételtől függetlenül is részt lehet venni az eseményeinken 😉

Az Ötpróba szabályairól részletesen a www.otprobaparizsba.hu címen lehet információt szerezni.

Folyamatosan fogunk információkat elhelyezni elsősorban a Facebook eseménynél.

COVID INFORMÁCIÓK

Összefoglaló az 500fő feletti szabadtéri rendezvények részvételi lehetőségeiről.

2021. májusában került kihirdetésre egy kormányrendelet, ami kimondja, hogy az 500fő feletti sportrendezvényeken az vehet részt, aki az alábbi feltételek valamelyikének megfelel:
a. Koronavírus ellen védett személy, aki igazolni tudja COVID-19 elleni oltottságának tényét védettségi igazolvánnyal vagy a COVID-19 fertőzésből felgyógyult és ennek tényét tudja igazolni a védettségi igazolvánnyal
b. A sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportoló, sportorvosi engedéllyel rendelkező, igazolt sportoló
c. 18 év alatti (azaz a 18. életévét be nem töltött) személy, aki koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt van jelen

Eseményünkön a menetlevél kiadása előtt meg kell győződnünk arról, hogy a fenti felsorolás valamelyike teljesül vagy sem. Az eseményközpontba való belépés előtt fogjuk ezt ellenőrizni és adunk egy karszalagot, amit kérjük, hogy viseljetek egészen addig, amíg el nem hagyjátok hazautazáskor a helyszínt. Az alábbi igazolási lehetőségek közül tudsz választani:
– Védettségi igazolvány és arcképes igazolvány (személyazonosító igazolvány, útlevél, jogosítvány) együttes bemutatása
– Digitális védettségi igazolvány (EESZT applikáció) és a személyazonosság igazolására alkalmas fényképes igazolvány (személyazonosító igazolvány, útlevél, jogosítvány) együttes bemutatása
– Uniós digitális COVID igazolvány és a személyazonosság igazolására alkalmas fényképes igazolvány (személyazonosító igazolvány, útlevél, jogosítvány) együttes bemutatása
– Érvényes sportorvosi engedéllyel rendelkező, igazolt sportolók esetében a sportorvosi igazolás és sportszervezeti regisztrációs igazolás (pl, tagsági könyv/kártya, kék könyv) együttes bemutatása
– 18 évnél fiatalabb résztvevők esetén az őt kísérő felnőtt védettségi igazolásának bemutatása a fenti pontokban felsoroltak valamelyikével
– Papír alapú oltási igazolvány (amit az oltás helyszínén adnak) és személyazonosság igazolására alkalmas fényképes igazolvány (személyazonosító igazolvány, útlevél, jogosítvány) együttes bemutatása

Van lehetőséged arra, hogy másik sporttársad menetlevelét átvedd. Ebben az esetben kérjük, hogy hozd magaddal a védettségét, valamint a személyazonosságát igazoló dokumentum másolatát

A helyszínen nem lesz lehetőségünk különböző digitális igazolások ellenőrzésére (pl. nem tudunk felhőbe feltöltött orvosi igazolásokat ellenőrizni), ezért kérjük, hogy vagy nyomtatva vagy pedig telefonra letöltve hozzátok azokat az igazolásokat, amik nem plasztik kártya formában testesülnek meg.

Ezek a kiíráskor érvényes szabályok, amik változhatnak. Kérjük, hogy kövessétek Ti is a híreket folyamatosan. Mi is értesíteni tájékoztatni fogunk az aktuális információkról.

Végül pedig annyit szeretnénk kérni, hogy az ellenőrzéssel kapcsolatos aggályaitokat lehetőség szerint ne a szervezőinken kérjétek számon, avagy ne az esemény felületein tegyétek meg, mert mi mindössze a rendeletekben előírt szabályoknak szeretnénk megfelelni.

Online regisztráció

Az alábbi nevezési form kitöltésével tudsz nevezni. Előfordulhat, hogy a kitöltés végén üres oldalt látsz. Ilyenkor görgesd fel az ablakot és látni fogod újra.
Az alábbi nevezési űrlapot kérjük kitölteni. A nevezés a nevezési díj beérkezésével válik véglegessé. A nevezéseket a nevezési díj beérkezése alapján állítjuk sorba annak érdekében, hogy kezelni tudjuk az esetleges létszámkorlátozó intézkedéseket.