Évadzáró Gyalogtúra és Terepfutás a Nyakason

Idén november 19-én a szokásos évadzáró eseményünket. Ez az év se tűnik egyszerűnek, így ránk fog férni egy kellemes séta, hogy kieresszük a felgyülemlett feszültségeket.
Ha hinni lehet a híreknek, akkor lecsengőben van a járvány, de azért legyünk résen. A járványhelyzet miatt bevezetett változtatásokból továbbra is megtartunk néhány bevált megoldást és figyeljétek majd Ti is a híreket, mert általánosságában elmondható, hogy igazodni fogunk az aktuális előírásokhoz. Kérjük és köszönjük a megértéseteket, türelmeteket és együttműködéseteket.

A túra most is Ötpróba pontszerző állomás lett, így november vége felé is tudjátok még pontokat szerezni az ajándékokért vagy a sorsoláshoz. A korábbi visszajelzéseitek és tapasztalatok alapján (miszerint nem zavarták a futó teljesítők a túrázókat) megtartottuk a futás kategóriában való nevezés lehetőségét és ezzel az aszfaltot kevésbé szerető futóknak is lesz lehetőségük Zsámbékon futás sportágban pontot szerezni.

Újdonság, hogy idén a Cartographia Kupa sorozat egyik helyszíne is vagyunk egyben (további részleteket a cartographiakupa.hu oldalon találtok).

Változatlanul jelezzük, hogy a futást illesztettük a gyalogtúrához, így a körülmények is picit eltérnek a klasszikus futóversenyétől: azaz most sem lesz tömegrajt, mindenki egyénileg indul a megadott időintervallumon belül. Nem lesz külön időmérés és befutóérem sem. Ezen az eseményen a teljesítés a cél, így nem fogunk győztest sem hirdetni és mindenki magának méri majd az idejét. Az útvonal végig részletes szalagozással és táblázással van kijelölve.

ESEMÉNYINFORMÁCIÓK

NEVEZÉSI IDŐSZAK:

– 2022.szeptember 17-től – 2022.november 18. 18:00 (20 órakor fogunk ránézni a bankszámlára és az alapján fejezzük be az előnevezést)
– Amennyiben elérjük a kiszolgálható létszámkorlátot, akkor hamarabb lezárjuk a nevezést.
– Amennyiben további létszámkorlátozó intézkedést vezetnek be, akkor időbeli sorrendben fogjuk elfogadni a nevezéseket. Az esetleges létszámlimit feletti nevezések befizetéseit pedig a nevezésnél megadott feltételek szerint kezeljük (visszautaljuk vagy beszámítjuk másik rendezvényünkbe — ahogy választjátok majd).
– Amennyiben a külső körülmények megkívánják, akkor fenntartjuk a jogot az útvonalak és a távok módosítására, amennyiben szükséges, akkor a törlésre is. (Eddigi életünkben az időjárás miatt fordult már elő, hogy szükségessé vált az egyik útvonal törlésére).

HELYSZÍN:

Zsámbék, Piac köz 8. Zsámbéki Premontrei Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola

TÁVOK:

Túra: 6km, 11km, 16km, 26km
Terepfutás: 6km, 11km, 16km, 26km

RAJT:

Előző évben bevált az ajánlásotok, így megtartjuk a hosszabb nyitvatartást a rövidebb távoknál, így a kevésbé korán éberdők, vagy távolabbról érkezők is kényelmesen ide tudnak utazni. Továbbra is egyénileg lehet indulni az alábbi idősávokban:

6km: 7:30 – 12:00
11km: 7:30 – 12:00
16km: 7:30 – 11:00
26km: 7:30 –  9:30

PÁLYAZÁRÁS:

Az utolsó indulót követően kb. egy órával elindulnak a pályabontó munkások. Az esemény központjában 15:30-kor zárunk. Meg fogjuk adni az ellenőrző pontok nyitvatartását.

EGYÉB FONTOS INFORMÁCIÓK:

– Az elmúlt néhány túrán azt tapasztaltuk, hogy az online nevezés volt az egyik legnagyobb támogtója a zökkenőmentes indításoknak, így javasoljuk az online előnevezést. Természetesen lesz lehetőség helyszíni nevezésre is, amennyiben nem érjük el előnevezésben a kapacitásaink határát.
– A regisztrációs pontot ennek az oldalnak az alján fogjátok elérni. A regisztráció egyik pontjában megtalálható lesz az utaláshoz szükséges információ. Az űrlap kitöltéséről kérhettek magatoknak visszaigazoló mail-t. Egyébként pedig néhány naponta küldünk megerősítő visszajelzést a regisztrációról.
A nevezési díj megérkezése után küldjük az elektronikus számlát és az lesz az elsődleges visszaigazolásunk a nevezés sikerességéről. Néhány naponta pedig megerősítő email-t is küldünk.
– Amennyiben a nevezési díj befizetését követő harmadik napon sem érkezik meg az elektronikus számla a megadott mail címre, akkor a következő lépéseket célszerű elvégezni: nézzétek meg a kéretlen levelek (spam) mappát, hátha oda sorolta a rendszer, ellenőrizzétek, hogy jól lett-e megadva az email cím a regisztrációkor. Ha ezek rendben vannak, akkor keressetek minket az info@zsambekfutas.hu címen. Mi rendszeresen jelezzük az esemény Facebook oldalán, hogy vannak befizetések, amit nem tudtunk nevezéshez párosítani.
– A túra előtti napokban fogunk küldeni egy összefoglalót a legfontosabb tudnivalókról.

NEVEZÉSI DÍJ:

Online előnevezés:
6km / 11km / 16km: Felnőtt 2500 Ft, Diák és Nyugdíjas 2200 Ft
26km: Felnőtt 2800 Ft, Diák és Nyugdíjas: 2500 Ft

Helyszíni nevezés:
6km /11km / 16km: 2700 Ft
26km: 3000 Ft

BANKSZÁMLASZÁM:

Agamon Bt. – 12029004-00125199-00100004
A megjegyzés mezőben kérjük megadni a nevet, távot, születési évet.

PÁLYAJELÖLÉS:

– Az útvonal nagyobb részben turistaútvonalon fog vezetni, melyen a szokásaink szerint jelzőszalagozással fogjuk még egyételműbbé tenni a pályát.
– Ellenőrzőpontokat fogunk elhelyezni mindegyik útvonalon, ahol az áthaladást igazolni szükséges ( az igazolás kialakítása folyamatban van ).
– Az ellenőrzőpontok kínálata változó és a túra előtti napokban küldött információs anyagban részletezzük, hogy tudjatok tervezni. Szeretnénk tartani a nálunk megszokott felhozatalt, azonban annyi változás történt az elmúlt hetekben, hónapokban, hogy érhet bennünket olyan meglepetés, ami ebbe beleszólhat (pl. a rezsiárak miatt időszakosan bezár valamelyik szolgáltatónk).
– Kérjük, hogy hozzatok magatokkal kulacsot vagy ivóalkalmatosságot.

Kérdezni szoktátok, így már előre megírjuk, hogy az Ötpróba sorozatban való részvételtől függetlenül is részt lehet venni az eseményeinken 😉

Az Ötpróba szabályairól részletesen a www.otprobaparizsba.hu címen lehet információt szerezni.

Folyamatosan fogunk információkat elhelyezni elsősorban a Facebook eseménynél.

COVID INFORMÁCIÓK

2022. március 7-től feloldásra kerültek a védettségi kártyához kötött korlátozások, így a rendezvényen bárki részt tud venni és nem szükséges magatokkal hozni az igazolást. Egyben feloldásra került a maszkviselési szabály is. Bízunk benne, hogy ebben a pontban nem lesz szükség semmilyen újdonság közlésére.

Online regisztráció

Az alábbi nevezési form kitöltésével tudsz nevezni. Előfordulhat, hogy a kitöltés végén üres oldalt látsz. Ilyenkor görgesd fel az ablakot és látni fogod újra.
Az alábbi nevezési űrlapot kérjük kitölteni. A nevezés a nevezési díj beérkezésével válik véglegessé. A nevezéseket a nevezési díj beérkezése alapján állítjuk sorba annak érdekében, hogy kezelni tudjuk az esetleges létszámkorlátozó intézkedéseket.

“Fogadj örökbe egy túrázót” kezdeményünk: A megélhetési körülmények változása miatt többeknek luxuscikké válhat a gyalogtúrázás. Felhívásunk lényege, hogy segítsünk megtartani a gyalogtúrázás lehetőségét azoknak, akik a mostani környezetben erről lemondani kényszerülnének. Ha mindenkinek nem is fogunk tudni segíteni, a kis segítség is segítség. “Fogadjunk örökbe egy túrázót”, vendégeljük meg egy túratársunkat, azaz hívjuk meg egy túrárára. Többféle lehetőség is van ennek a kivitelezésére. Legegyszerűbb, ha benevezed egy ismerősödet, aki örülne neki. Az is egy megoldás, ha a nevezésednél jelzed nekünk (a befizetés közlemény rovatánál) és mi informáljuk a szerencsés “örökbefogadott” személyt.
Azt gondoljuk, hogy a nyugdíjas korosztályt érintheti legjobban a megváltozott környezet, ezért a Zsámbékfutás csapata “örökbe fogadja” az első 35 nyugdíjas korú (65 éves kor és felette) nevezőt a mostani túránkon. Természetesen az egész történet teljesen önkéntes és akkor sem lesz gond, ha nem lesz rajtunk kívül más örökbefogadó. Egyszerűen mi ezt így gondoljuk.


Támogatóink