Táv: 21,2 KM

Rajtidő: 10 óra 15 perc

Szint: 365 m

A piactérről indulunk és oda is fogunk visszatérni. Az útvonal Zsámbék és Tök településen fog keresztülhaladni aszfaltos és murvás útburkolaton. Visszafelé pedig kipróbálhatjátok a Nyakas-hegy terepviszonyait.

A Versenyközpontból indulunk és ide is térünk vissza. A rajtot követően enyhe emelkedővel kezdünk, amit ugyanilyen kellemes lejtmenet fog követni, ahol elfutunk az Önkormányzat előtt, ahova könnyen oda tudnak jutni a rajt helyétől a szurkolók egy rövid átjárón keresztül!!! A lejtő alján jobbra kanyarodva átkelünk egy hídon és kiérünk a főútra, ahol jobbra kanyarodunk. A főúton teljes útzár lesz a rajt időszakára. Az első két kilométer ugyanazon az útvonalonhalad. A 21km-es pálya Zsámbék alsó utcáin keresztül halad Tök irányába. Az első frissítési pontunk már Tökön lesz 3.5km-nél. A frissítő pont után haladunk tovább Tökön, ahol a Midimaraton fordítója előtt elkanyarodunk jobbra és a Patkó Csárdán keresztül futunk. A második frissítőállomás 6.9 km-nél lesz a Nyakas Pincészetnél. Frissítés után elindulunk a Töki romtemplon felé, ahonnan már egyre szebb kilátásotok lesz a környező hegyekre. Hamarosan keresztezni fogunk egy főútat, ahol forgalomirányítók segítik a továbbhaladást. Az út túloldalán egy kicsit meredekebb aszfaltos kaptató végén lesz a harmadik frissítőállomás 10.3 km-nél. Innen egy emelkedő vezet a Nyakas hegyre, ahol a Nyakas Pincéset szőlő mellett, között vezet majd az út. Úgy alakítottuk ki az útvonalat, hogy legyen lehetőségetek energiát nyerni a panoráma szépségéből. Lesz időtök akár megállva is csodállni a tájat. A negyedik frissítőállomást 13.7 km-nél alakítottuk ki egy lejtő alján, mielőtt bemennénk az erdőbe. Felfrissülést követően egy keskenyebb-szélesebb erdei csapáson fogtok felérni a az Óriások lépcsőjén keresztül a vissza a Nyakas-tetőre, ahol már kiélvezhetitek a terepfutás emelkedőmentes hangulatát. természetesen itt is lesz lehetőségetek bámészkodásra 😉 Girbe-gurba erdei és mezei útakon fogtok elérni 18.8 km-nél az ötödik frissítési ponthoz, ahonnan újfent lehetőségetek lesz állóhelyben is letekinteni a Zsámbéki-medencére. Innen nyílt mezei terepen fogtok haladni és a sárga csík jelzés mentén megkezditek a hegyről a leereszkedést. Lefelémenet megnézhetitek távolabbról a Zsámbéki Romtemplomot, sőt el is fogtok futni mellette, ahonnan már végig lejteni fog a célba vezető út.
A segítők és táblák jelezni fogják a helyes útirányt minden olyan helyen, ahol eltévedésre van lehetőség.

Frissítés
5 helyen fogunk kialakítani frissítő állomást, ahol a következő utánpótlási lehetőségekkel várunk Titeket: víz, izotóniás ital, szőlőcukor, banán, édes és sós keksz

Szintidő
3,5 óra, de terveink szerint mindenkit megvárunk. A félmaratoni távon az utolsó versenyző mögött szervezők fognak haladni. Megnyugtatásként közöljük, hogy ők nem fognak siettetni, nem zárjuk ki, akit utólér. Az ő egyik szerepük, hogy a lehető leggyorsabban visszaállítsák a verseny idejére kölcsönkapott környezetet.
Ezúton is kérünk mindekit, hogy a frissítőpont közelében (előtt vagy után) dobjátok ki a felesleges szemetet, csomagolást, ételmaradékot. Köszönjük szépen!!!

A Félmaraton útvonalának térképe.