Bicskei vizes próba – úszás és/vagy kerékpártúra

Az Ötpróba sorozat keretében pontszerző eseményeket szervezünk a régiónkban, melynek a párizsi sorozatban nálunk elsőként elérhető állomásaként úszás, kerékpár és terepkerékpár sportágban lesz lehetőség pontokat szerezni Bicskén 2021. augusztus 14-én.
A Tokiói olimpiában lévő csúszás miatt egy évvel kevesebb idő lesz a Párizsi olimpiáig a sportágak és a pontok begyűjtésére. Többen jeleztétek, hogy lemaradtatok az ötödik sportágról, ezért gondolkodtunk azon, hogyan tudnánk segíteni ebben. Azt találtuk ki, hogy a Bicskei eseményt bővítjük egy terepkerékpáros próbatétellel, így a párizsi sorozatban mind az öt sportágban biztosítunk pontszerzést.

Lehetőség van csak úszni, csak kerékpározni, csak terepkerékpározni és lehet mindkettő vagy mindhárom  sportágban meghirdetett próbatételt is teljesíteni.
Jelenleg napról-napra javul a helyzet, folyamatos a lazítás, azonban minden eshetőséggel szükséges számolni az elmúlt időszak tapasztalatai alapján.

A Bicskei Tanuszoda lesz az eseményünk központja, innen indul és ide érkezik vissza mindegyik kerékpártúrának az útvonala, valamint itt lesz az úszáspróba is.

KERÉKPÁRTÚRA – ORSZÁGÚTI

 Az elmúlt években megszokott pályán tudjátok majd egyénileg indulva teljesítni az egyik, vagy másik vagy mindkét pályát is. Az útvonal jellemzően kerékpárúton avagy kerékpáros útvonal felfestéssel ellátott kisforgalmú útob halad.

Választható távok:

35 km – Bicske-Csabdi-Tarján-Csabdi-Bicske (az útvonalát és szintrajzát hamarosan kirakjuk)
50 km – Bicske-Csabdi-Tarján-Nagyegyháza-Csabdi-Bicske (az útvonalát és szintrajzát hamarosa kirakjuk)

KERÉKPÁRTÚRA – TEREP

10 órakor 25km-es vezetett túrát fogunk indítani, ahol együtt megyünk murvás úton, földúton, mezőgazdasági úton és lesznek benne aszfaltos részek is. A pályát úgy alakítottuk ki, hogy trekking kerékpárral is lehessen teljesíteni, azaz nem szükséges csúcskategóriás mountain felszerelés. Országúti kerékpárt nem ajánljuk. A pálya tartalmaz kb+280m szintemelkedést, azonban, bevárjuk a csapatot azokon a részeken, ahol esetleg hosszabb vagy meredekebb szakasz miatt látjuk, hogy szükséges. Tervezéshez jelezzük, hogy a pálya 2-2.5 órán belül kényelmesen is teljesítő. (Túljelentkezés esetén indítunk délután is egy csoportot, de egyelőre ezzel az időponttal tudtok biztosan tervezni).

ÚSZÁS

Idén kiemelt szerepe van a biztonságosabb környezetben való úszásnak, mivel 8-10 hónapig nem tudtunk edzeni, gyakorolni. Az uszoda zárt, ami azt is jelenti egyben, hogy minket nem befolyásol az időjárás, azaz tudtok tervezni, beilleszteni a nyári programok közé.  Folyamatos indítással fogtok majd indulni és megszerezni úszásból is a szükséges pontot – tulajdonképpen komfortos környezetben (kiszámítható vízhőmérséklet, nincs szél, nem kakilnak bele a halak 😀 , nem lesztek iszaposak stb… )

Az uszoda áteresztőképessége korlátozott, így limitált nevezőt fogunk tudni majd fogadni. Az online regisztrációs felületen idősávokra tudtok jelentkezni, hogy tudjatok tervezni az érkezési és várakozási idővel. Mi rendszeresen ki fogjuk tenni az adott idősáv telítettségét valami egyszerű jelöléssel (piros-sárga-zöld vagy százalékos stb…). Kérni fogunk egy tempó becslést (amit nem fogjuk publikálni sehova) , ami segíti az áteresztő képesség pontosabb tervezését.

Az uszoda bérlése időkorlátos, azonban, ha azt látjuk, hogy nagy az érdeklődés, akkor bővíteni fogjuk a “nyitvatartási időt”.

Úszósapka használata kötelező!

Választható távok:  500m és 1500m

Nevezési díjak:
 – Egy kerékpáros szám esetén: 2000 Ft
 – Egy úszószám esetén: 2500 Ft (mely tartalmazza az úszójegyet is)
 – Két sportág/sportszám teljesítése esetén: 3500 Ft (mindegy, hogy azonos vagy eltérő sportágban történik)
 – Három sportág/sportszámtól (2 úszás+1 kerékpár vagy 2 kerékpár+1 úszás vagy 2kerékpár+2 úszás stb…) teljesítése esetén: 5000 Ft

LÉTSZÁMLIMIT ÉS “JÁTÉKSZABÁLYOK”
– Az esemény a mindenkori járványügyi szabályozásokat követi, így annak változása esetén fenntartjuk a változtatás lehetőségét.
– Jelenleg 500 főben korlátozzuk a résztvevői létszámot. Egy fő egynek számít függetlenül attól, hogy hány sportágban, távban indul. Az úszásnál lesz ennél alacsonyabb limitünk, az uszoda áteresztő képessége miatt. Ezt a limitet befolyásolja a nevezéskor megadott várható teljesítési idő.
– Az úszás zárt létesítményben történik, így oda csak védettségi igazolvánnyal rendelkező (avagy a szabályok szerint védettnek, beléptethetőnek tekinthető) nevezését tudjuk fogadni. Az uszodában kérni fogják az igazolás felmutatását.
– A kerékpáros pályákon a KRESZ szabályai érvényesek és ebbe betartása mindenkinek egyedi felelőssége. Bukósisak viselése kötelező.
– A terepkerékpáros pálya burkolatának minőségét befolyásolhatja az időjárás és a mezőgazdasági járművek, ezért fenntartjuk az útvonal módosításának lehetőségét.
– Ötpróba pontgyűjtőknek: az eredményt az Ötpróba azonosító nevezéskori megadásával tudjuk megtenni. Amennyiben új próbázó vagy, akkor kérjük, hogy azt írd be a megfelelő kérdésnél, hogy tudjuk majd későbbiekben pótolni.

A kontaktszám csökkentése miatt online nevezéssel és utalással tervezzetek. Az uszodai helyeink korlátosak és a befizetések sorrendjében fogjuk feltölteni.  A befizetésekről elektronikus számlákat küldünk mindenkinek.
Banki átutalással a következő számlaszámra: Agamon Bt. 12029004-00125199-00100004.
Megjegyzésbe kérjük megadni a Neved, és a születési éved

Bicskére sűrűn járnak vonatok  Budapest és Tatabánya felől is. A vasútállomástól kb 15-20 perces séta az uszoda.

Online Nevezés

Az alábbi nevezési form kitöltésével tudsz nevezni. Előfordulhat, hogy a kitöltés végén egy üres oldalt látsz. Ilyenkor görgesd fel az ablakot és ezen az oldalon leszel újra. A nevezés végén kérheted majd, hogy email-en küldjük a nevezésnél megadott adatokat emailben.