Bicskei vizes próba – úszás és/vagy kerékpártúra

A Párizsi Olimpia zárónapján hangolunk Los Angeles-re a szokásos bicskei eseménnyel. A pontgyűjtő sorozat bicskei állomásán úszás, kerékpár és terepkerékpár sportágban lesz lehetőség pontokat szerezni 2024. augusztus 11-én.

Lehetőség van csak úszni, csak kerékpározni, csak terepkerékpározni és lehet mindkettő vagy mindhárom  sportágban meghirdetett próbatételt is teljesíteni. Kérdés szokott lenni, ezért már itt jelezzük, hogy Ötpróba pontgyűjtés nélkül is részt lehet venni az eseményen.

A Bicskei Tanuszoda lesz az eseményünk központja, innen indul és ide érkezik vissza mindegyik kerékpártúrának az útvonala, valamint itt lesz az úszáspróba is.

KERÉKPÁRTÚRA – ORSZÁGÚTI

 Az elmúlt években megszokott pályán tudjátok majd egyénileg indulva teljesítni az egyik, vagy másik vagy mindkét pályát is. Az útvonal jellemzően kerékpárúton avagy kerékpáros útvonal felfestéssel ellátott, kis forgalmú úton halad.

Választható távok:

35 km – Bicske-Csabdi-Tarján-Csabdi-Bicske
50 km – Bicske-Csabdi-Tarján-Nagyegyháza-Csabdi-Bicske

KERÉKPÁRTÚRA – TEREP

Egy 25km-es körpályán vezet az útvonal, ami teljesen vegyes útburkolatú (murvás úton, földúton, mezőgazdasági úton és lesznek benne aszfaltos részek is). A pályát úgy alakítottuk ki, hogy trekking kerékpárral is lehessen teljesíteni, azaz nem szükséges csúcskategóriás mountain felszerelés. Országúti kerékpárt nem ajánljuk, bár láttunk már olyat, aki bevállalta. A pálya összességében tartalmaz kb+280m szintemelkedést. Tervezéshez jelezzük, hogy a pálya 2-2.5 órán belül kényelmesen is teljesítő. Az útvonal táblákkal, szalagokkal és jelzőfestékkel lesznek kijelölve. Teljesítés egyéni indítással, mint a túrákon. Amennyiben lesz vezetett túra, akkor azt jelezni fogjuk.

ÚSZÁS

Az uszoda zárt, ami azt is jelenti egyben, hogy ezt a sportágat nem befolyásolja az időjárás, azaz tudtok tervezni. Folyamatos indítással fogtok majd indulni és megszerezni úszásból is a szükséges pontot.

Az uszoda egy 4 sávos, 25m-es Tanuszoda, aminek az áteresztőképessége korlátozott, így limitált nevezőt fogunk tudni majd fogadni. Az online regisztrációs felületen idősávokra tudtok jelentkezni, hogy tudjatok tervezni az érkezési és várakozási idővel. Mi rendszeresen ki fogjuk tenni az adott idősáv telítettségét valami egyszerű jelöléssel (piros-sárga-zöld vagy százalékos stb…). Kérni fogunk egy tempó becslést (amit nem fogunk publikálni sehova), ez nekünk segíti az áteresztő képesség pontosabb tervezését.

Az uszoda bérlése időkorlátos, azonban, ha azt látjuk, hogy nagy az érdeklődés, akkor bővíteni fogjuk a “nyitvatartási időt”.

Úszósapka használata kötelező!

Választható távok:  500m, 1000m

Nevezési díjak:
 – Egy próba esetén Diák/Nyugdíjas: 3000Ft, Felnőtt: 4000Ft, Családi: 9000Ft (Családi: 1v2 felnőtt+1v2v3 gyerek)
 – Egynél több próba esetén (mindegy, hogy hányféle sportág vagy sportszám): Diák/Nyugdíjas: 4000Ft, Felnőtt: 5000Ft, Családi: 12000Ft (Családi: 1v2 felnőtt+1v2v3 gyerek)
A nevezési díj tartalmazza már az uszodai belépőjegy árát is, így csak szekrénykulcsot lesz majd szükség kérni az uszodában.
Ötpróba Voucher beváltása: A Los Angeles-i pontgyűjtő sorozatban 10 pont elérésekor 5000Ft-os voucher-t kapnak a próbázók, melyeket be tudtok váltani a Bicskén vízen, két keréken eseményen is. Első lépésként az Ötpróba oldalán, az ajándékaitoknál megjelent Voucher-nél válasszátok ki az eseményünket és mentsétek el. Innen fogjuk mi is tudni és majd az Ötpróba is, hogy beváltásra került. A nevezési felületünkön pedig tudjátok majd jelezni, hogy szeretnétek élni vele. (Lehetőségetek lesz összevonni vagy közösen használni, csak írjátok majd be a megjegyzésnél, hogy mi is tudjuk pontosan. Nevezési díjat pedig majd a fennmaradó összegről lesz szükséges utalni.)


 

LÉTSZÁMLIMIT ÉS “JÁTÉKSZABÁLYOK”
– Az esemény a mindenkori járványügyi szabályozásokat követi, így annak változása esetén fenntartjuk a változtatás lehetőségét.
– A kerékpáros pályákon a KRESZ szabályai érvényesek és ennek betartása mindenkinek egyedi felelőssége. (Bukósisak viselését a KRESZ szabályozza, terepen pedig mindenképpen egyéni felelősség.)
– A terepkerékpáros pálya burkolatának minőségét befolyásolhatja az időjárás és a mezőgazdasági járművek, ezért fenntartjuk az útvonal módosításának lehetőségét.
– Ötpróba pontgyűjtőknek: az eredményt az Ötpróba azonosító nevezéskori megadásával tudjuk megtenni. Amennyiben új próbázó vagy, akkor kérjük, hogy azt írd be a megfelelő kérdésnél, hogy tudjuk majd későbbiekben pótolni.

Az uszodai helyeink korlátosak és a befizetések sorrendjében fogjuk feltölteni.  A befizetésekről elektronikus számlákat küldünk mindenkinek.
Banki átutalással a következő számlaszámra: Agamon Bt. 12029004-00125199-00100004.
Megjegyzésbe kérjük megadni a Neved, és a születési éved

Bicskére sűrűn járnak vonatok Budapest és Tatabánya felől is. A vasútállomástól kb 15-20 perces séta az uszoda.

Online Nevezés

Az alábbi nevezési form kitöltésével tudsz nevezni. Figyelj arra, hogy sikerült-e a nevezés. Akkor sikeres, ha a képernyőn megjelent a “Sikeres nevezés” felirat. Előfordulhat, hogy a kitöltés végén egy üres oldalt látsz. Ilyenkor görgesd fel az ablakot. A nevezés végén kérheted majd, hogy email-en küldjük a nevezésnél megadott adatokat emailben.


Ha ezt látod, akkor görgess feljebb…