Bicskei vizes próba – úszás és/vagy kerékpártúra

Az Ötpróba sorozat keretében pontszerző eseményeket szervezünk a régiónkban, melynek bicskei állomásán úszás, kerékpár és terepkerékpár sportágban lesz lehetőség pontokat szerezni 2023. augusztus 13-án.
Többen jeleztétek, hogy lemaradtatok az ötödik sportágról, ezért bővítettük az eseményt egy terepkerékpáros próbatétellel, így a párizsi sorozatban most már harmadik éve mind az öt sportágban biztosítunk pontszerzést az eseményeink során. Korábban csak vezetett túra formájában volt a terepkerékpár, míg tavaly lehetőség volt önállóan is végigmenni a kijelölt útvonalon. A tapasztalat és a visszajelzéseitek alapján megtartjuk idén is az egyéni indulási lehetőséget is, így jobban tervezhető lesz a nap.

Lehetőség van csak úszni, csak kerékpározni, csak terepkerékpározni és lehet mindkettő vagy mindhárom  sportágban meghirdetett próbatételt is teljesíteni. Kérdés szokott lenni, ezért már itt jelezzük, hogy Ötpróba pontgyűjtés nélkül is részt lehet venni az eseményen.

A Bicskei Tanuszoda lesz az eseményünk központja, innen indul és ide érkezik vissza mindegyik kerékpártúrának az útvonala, valamint itt lesz az úszáspróba is.

KERÉKPÁRTÚRA – ORSZÁGÚTI

 Az elmúlt években megszokott pályán tudjátok majd egyénileg indulva teljesítni az egyik, vagy másik vagy mindkét pályát is. Az útvonal jellemzően kerékpárúton avagy kerékpáros útvonal felfestéssel ellátott kisforgalmú útob halad.

Választható távok:

35 km – Bicske-Csabdi-Tarján-Csabdi-Bicske (az útvonalát és szintrajzát hamarosan kirakjuk)
50 km – Bicske-Csabdi-Tarján-Nagyegyháza-Csabdi-Bicske (az útvonalát és szintrajzát hamarosa kirakjuk)

KERÉKPÁRTÚRA – TEREP

10 órakor 25km-es vezetett túrát fogunk indítani, ahol együtt megyünk murvás úton, földúton, mezőgazdasági úton és lesznek benne aszfaltos részek is. A pályát úgy alakítottuk ki, hogy trekking kerékpárral is lehessen teljesíteni, azaz nem szükséges csúcskategóriás mountain felszerelés. Országúti kerékpárt nem ajánljuk. A pálya tartalmaz kb+280m szintemelkedést, azonban, bevárjuk a csapatot azokon a részeken, ahol esetleg hosszabb vagy meredekebb szakasz miatt látjuk, hogy szükséges. Tervezéshez jelezzük, hogy a pálya 2-2.5 órán belül kényelmesen is teljesítő.
A vezetett túra mellett pedig idén egyénileg is lehetőség lesz teljesíteni a pályát.

ÚSZÁS

Az uszoda zárt, ami azt is jelenti egyben, hogy minket nem befolyásol az időjárás, azaz tudtok tervezni, beilleszteni a nyári programok közé.  Folyamatos indítással fogtok majd indulni és megszerezni úszásból is a szükséges pontot – tulajdonképpen komfortos környezetben (kiszámítható vízhőmérséklet, nincs szél, nem kakilnak bele a halak 😀 , nem lesztek iszaposak stb… )

Az uszoda áteresztőképessége korlátozott, így limitált nevezőt fogunk tudni majd fogadni. Az online regisztrációs felületen idősávokra tudtok jelentkezni, hogy tudjatok tervezni az érkezési és várakozási idővel. Mi rendszeresen ki fogjuk tenni az adott idősáv telítettségét valami egyszerű jelöléssel (piros-sárga-zöld vagy százalékos stb…). Kérni fogunk egy tempó becslést (amit nem fogjuk publikálni sehova) , ami segíti az áteresztő képesség pontosabb tervezését.

Az uszoda bérlése időkorlátos, azonban, ha azt látjuk, hogy nagy az érdeklődés, akkor bővíteni fogjuk a “nyitvatartási időt”.

Úszósapka használata kötelező!

Választható távok:  500m, 1000m, 2000m
(Felhívjuk figyelmed, hogy amennyiben Ötpróba pontokért úszol, akkor úgy tervezd, hogy a 3 pontért 2000m-t szükséges teljesíteni – nem elfogadott az 500m+1000m).

Nevezési díjak:
 – Egy próba esetén Diák/Nyugdíjas: 2500Ft, Felnőtt: 3500Ft, Családi: 8000Ft (Családi: 1v2 felnőtt+1v2v3 gyerek)
 – Egynél több próba esetén (mindegy, hogy hányféle sportág vagy sportszám): Diák/Nyugdíjas: 4000Ft, Felnőtt: 5000Ft, Családi: 12000Ft (Családi: 1v2 felnőtt+1v2v3 gyerek)

Felhívjuk figyelmed, hogy az uszoda korlátos kapacitása miatt a 2000m-es távot úgy kezeljük, mintha két távot/sportszámot választottál volna. Köszönjük a megértésed.
 

LÉTSZÁMLIMIT ÉS “JÁTÉKSZABÁLYOK”
– Az esemény a mindenkori járványügyi szabályozásokat követi, így annak változása esetén fenntartjuk a változtatás lehetőségét.
– A kerékpáros pályákon a KRESZ szabályai érvényesek és ebbe betartása mindenkinek egyedi felelőssége. Bukósisak viselése kötelező.
– A terepkerékpáros pálya burkolatának minőségét befolyásolhatja az időjárás és a mezőgazdasági járművek, ezért fenntartjuk az útvonal módosításának lehetőségét.
– Ötpróba pontgyűjtőknek: az eredményt az Ötpróba azonosító nevezéskori megadásával tudjuk megtenni. Amennyiben új próbázó vagy, akkor kérjük, hogy azt írd be a megfelelő kérdésnél, hogy tudjuk majd későbbiekben pótolni.

Az uszodai helyeink korlátosak és a befizetések sorrendjében fogjuk feltölteni.  A befizetésekről elektronikus számlákat küldünk mindenkinek.
Banki átutalással a következő számlaszámra: Agamon Bt. 12029004-00125199-00100004.
Megjegyzésbe kérjük megadni a Neved, és a születési éved

Bicskére sűrűn járnak vonatok  Budapest és Tatabánya felől is. A vasútállomástól kb 15-20 perces séta az uszoda.

Online Nevezés

Az alábbi nevezési form kitöltésével tudsz nevezni. Figyelj arra, hogy sikerült-e a nevezés. Akkor sikeres, ha a képernyőn megjelent a “Sikeres nevezés” felirat. Előfordulhat, hogy a kitöltés végén egy üres oldalt látsz. Ilyenkor görgesd fel az ablakot. A nevezés végén kérheted majd, hogy email-en küldjük a nevezésnél megadott adatokat emailben.


Ha ezt látod, akkor görgess feljebb…