Versenyszabályzat

A nevezési lap kitöltésével és aláírásával avagy az online regisztráción keresztüli jelentkezéssel az induló elfogadja a versenykiírásban megfogalmazott pontokat. Ezen felül betartja a verseny szabályait és elfogadja a rendezőcsapat közreműködését.

A regisztrációval a versenyző elismeri, hogy saját felelősségre vesz részt a rendezvényen és megfelelő egészségi állapottal rendelkezik. A versenyző tisztában van a versenytávok hosszával, saját felkészültségi állapotával. A 18 év alatti versenyző szülői hozzájárulási nyilatkozatot köteles kitölteni a regisztráció során (a Nevezés menü alatt letölthető a formanyomtatvány).

A versenyző igazolja, hogy a regisztráció során megadott információk megfelelnek a valóságnak és hozzájárul ahhoz, hogy a verseny szervezője eltárolja az adatokat a saját adatbázisában kapcsolattartás céljából. Hozzájárul ahhoz, hogy a szervező tájékoztatást küldjön saját rendezvényeiről a megadott elérhetőségekre. A nem megfelelő, avagy hibásan, hiányosan megadott adatokból való kellemetlenségekért a szervező nem vállal semmilyen felelősséget.

A nevezés az előnevezési díj szervező bankszámlaszámára való megérkezésével avagy személyes, helyszíni befizetéssel válik véglegessé. A Nevezés menüpontban található a szervező bankszámlaszáma.
Átutalással történő fizetés esetén a közlemény rovatban megadandó információk: versenytáv, név, születési év. Egynél több nevezési díj átutalása esetén kérjük, hogy e-mailben küld el a fenti információkat minden versenyzőről az info@zsambekfutas.hu címre
Sávos nevezés esetén a nevezési díj utalásának időpontja a mérvadó és nem a regisztráció időpontja.
A nevezési díj beérkezéséről visszaigazoló e-mailt küldünk az előregisztráció során megadott e-mail címre. A versenyző hozzájárul a verseny oldalán elhelyezendő rajtlistában, illetve a versenyhez kapcsolódó eredménylistában való megjelenítéshez.
A nevezés feldolgozása manuálisan történik, így előfordulhat pár napos késés a visszaigazolásokban.

Nevezés lemondására a kiírásban szereplő időpontig van lehetőség (2022. május 25-ig ) van lehetőség e-mailben történő megkereséssel. A nevezési díjat 1000Ft kezelési költség levonása mellett visszautaljuk a lemondással megadott bankszámlaszámra.
Nevezés átadására a kiírásban szereplő időpontig (2022.május 25-ig) van lehetőség. Az átadásról a nevezésről lemondónek kell nyilatkoznia email-ben úgy, hogy az tartalmazza az átvevő regisztrációhoz szükséges adatait. Javasolt a címzetthez vagy másolatban beletenni az átvevőt is. Tilos a nevezés és rajtszám regisztráció módosítása nélküli átadása.
Táv módosítása a kiírásban szereplő időpontig (2022. május 25.) lehetséges, email formájában. A nevezési díj különbözetet a számlázási adatoknál megadott bankszámlaszámra kérjük utalni. Díjat vissza nem utalunk, amennyiben olyan jellegű távmódosítás történik.
Vis major: abban az esetben, ha a versenyt a rendezőkön kívül álló okok miatt (járvány, természeti csapás, rendeletek stb.) törölni kell, akkor a nevezési díjat visszautaljuk 1000Ft-os adminisztrációs költség levonásával – vagy átvisszük a következő évre a nevezést. Erről időben értesítést küldünk és alapban arra a bankszámlaszámra utaljuk, ahonnan érkezett a nevezés. Amennyiben nem tudjuk azonosítani, akkor email-ben keresünk egyeztetésre.

A versenyen chip-es időmérést alkalmazunk. A méréshez szükséges chip-ek a rajtszám hátoldalára lesznek felragasztva. A chip-et leszedni, összehajtani, letakarni, biztosító tűvel átszúrni tilos, mert megakadályozza a mérést.
A rajtszámot a verseny végéig elől, jól látható helyen kérjük viselni – eltakarni tilos.
A fentiektől eltérő chip/rajtszám használatból eredő problémákért a szervező nem vállal felelősséget.
+1 A rajtszám átadása a hivatalos regisztráció kivételével tilos!

A versenyről való kizárást vonja magával a következő események bármelyike:
– a teljes versenytáv nem teljesítése
– a verseny kijelölt útvonalától eltérő távteljesítés
– a versenyzőkkel szembeni sportszerűtlen magatartás
– a versenypálya rongálása, a környezet szándékos szennyezése

A versenyen rajtszám nélkül futni, kerékpározni, görkorcsolyázni (az útviszonyok miatt ez nem is javasolt) tilos.

A verseny helyszínén bármilyen kereskedelmi- vagy reklámtevékenység csak a szervező előzetes engedélyével és az előre egyeztetett módon végezhető.

A regisztráció során a versenyző elfogadja, hogy a verseny során fényképek és videófelvételek készülhetnek. A szervező által készített felvételek a szervező tulajdonát képezik és szabadon felhasználhatja a saját reklámtevékenységéhez, promóciós anyagok készítéséhez és publikáláshoz. A fotókon és a filmeken szereplők ellenszolgáltatásra nem jogosultak.

A Zsámbékfutás versenytávjainak időtartama alatt szakképzett elsősegélynyújtó áll készenlétben. Ettől függetlenül a versenyzőknek figyelembe kell venniük, hogy a távolság és a terep jellege miatt a segítség érkezése időigényes lehet. Minden résztvevő köteles a saját, és a többi résztvevő testi épségére ügyelni, valamint szükség esetén segíteni bajba jutott sporttársának.

A szervező a verseny területén és a csomagmegőrzőben hagyott értéktárgyakért nem vállal felelősséget. (ez nem jelenti azt, hogy nem lesz felügyelet a csomagmegőrzőben)

A szervezők fenntartják a jogot, hogy:
– az útvonalat az előzetes kiíráshoz képest változtassák
– az időjárási problémák és/vagy biztonsági okok miatt a résztvevők számát korlátozzák
– a nevezést a megadott határidő előtt lezárják
– a versenyt megszakítsák/megállítsák
– a versenytáv szintidejét módosítsák